woensdag, januari 09, 2008

Australie

Op dit moment zit ik Melbourne en ben ik aan het trainen voor de Sail Melbourne week die maandag 14 januari tot 19 januari duurt. Daarna ga ik een paar dagen hier rondkijken en ga ik de 23ste naar Sydney, omdat het Wereldkampioenschappen 80 km boven Sydney in Terrigal plaatsvind. Dit start op 6 februari tot 13 februari. In de tussentijd is het veel trainen en af toe een beetje cultureel doen.

Winnaar of Christmas race 2007

De week voor kerst werd in Palamos, Spanje, de jaarlijkse Christmas verzeild. Sinds 2jaar wordt dit evenement niet meer na kerst maar voor kerst gehouden. Dit om te proberen meer deelnemers te krijgen. In de laser standaard was er een redelijk groot veld van rond de 40 boten.
Deze wedstrijd ging voor mij erg goed want ik mocht het evenement afsluiten als winnaar na ook de medal race te hebben gewonnen. Dit was dus een mooie afsluiting van het jaar 2007.

7de op Gran Canaria Olympic Sailing week

Begin december heb ik deelgenomen aan de Gran Canaria Olympic Sailing week in Las Palmas. Dit was weer het eerste evenement na het ONK in Medemblik.
De eerste 3 dagen gingen redelijk tot goed, ik stond dan tot de voorlaatste dag op 3de plaats. Helaas ging de laatste dag iets minder en zakte ik terug naar de 7de plaats. Dit was jammer maar toch was ik wel tevreden al kan het natuurlijk altijd beter.

dinsdag, oktober 23, 2007

Bachelor in Bedrijfseconomie behaald!

Half september heb ik mijn studie bedrijfseconomie afgerond.

Joehoe!!!!!

Door het afronden van mijn studie heb ik nu meer tijd om te besteden aan het zeilen en ik zal dit dan ook zo goed mogelijk gebruiken.

Ik wil bij deze iedereen bedanken die heeft geholpen of ondersteunt om mijn studie af te ronden.

Groet,

Eduardo

2de landelijke selectie & geselecteerd voor WK in Australie!

Het jaar 2007 heb ik afgesloten op een 2de plaats in de Nationale selectie. De voorgaande twee jaren stond ik nog op de eerste plaats, maar helaas moest ik dit jaar Rutger van Schaardenburg voor me dulden. De komende winter gaan we er weer alles aan doen om deze eerste plaats terug te veroveren. Door deze 2de plaats ben ik ook tevens geselecteerd om naar het WK 2008 in Australie te gaan. Dit WK zal begin februari plaats vinden in Terrigal in Australie.
De komende maanden staan dan ook in het teken van hard trainen zowel op het water als op de kant om lichamelijk fit te worden.

Groet Eduardo

1ste United 4 overall

Elk jaar worden 4 United 4 wedstrijden georganiseerd door Nederland, 2 daarvan zijn in het voorjaar en 2 in het najaar. Aan het eind van deze 4 wedstrijden wordt een overall ranking gemaakt en zodoende zie je wie dat jaar het beste was. Dit jaar was ik de gelukkigste na jaar niet deze prijs te winnen.
Ik ben 1ste geworden door de United 4 medemblik te winnen, 2de United 4 Workum en 4de United 4 Roompot, de eerste United 4 van 2007 kon ik helaas niet meedoen omdat ik toen andere wedstrijden had in Frankrijk.

Tot de volgende United 4 series.

donderdag, augustus 16, 2007

2de op Wereld kampioenschap Laser Radial in Scheveningen

Van 25 t/m 2 augustus werd voor de kust van Scheveningen het wereldkampioenschap Laser Radial voor mannen gehouden. De Laser Radial is niet de Olympische klassen dit is de Laser Standard, maar de Laser Radial wordt gezien als aanloop klassen naar de Olympische laser standaard. Normaal vaar ik zelf in de laser standaard, maar omdat dit wereld kampioenschap in Nederland werd gehouden ben ik terug gestapt voor dit evenement naar de Laser Radial.

Ik begon het wk zeer goed met een 1 en een 2 op de eerste dag, helaas konden we op de tweede dag niet zeilen omdat er te veel wind stond.
De dagen erna stond er niet veel wind meer, ondanks dat ik voor de Laser Radial iets aan de zware kant ben gingen de wedstrijden wel zeer goed.
Voor de laatste wedtrijd stond de engelsman Ben Paton op de eerste plaats gevolgd door mij zelf, Steven Krol en de Engelsman Jon Emmett op 11 punten achterstand. De laatste wedstrijd werd dus alles beslissend. Voor mij ging deze wedstrijd zeer goed, ik lag namelijk grote delen van de wedstrijd op kop en finishte op de tweede plaats. Na de finish was het afwachten wat de rest van de concurrentie deed, ik moest namelijk 12 plaatsen voor de Ben Paton finishen. Uiteindelijk is Ben Paton 13 geworden, de hele wedstrijd lag hij rond de 30 maar is in het laatste gedeelte opgeklomen naar een 13 plaats. Hierdoor hield hij 2 punten voorsprong op me en werd ik 2de op het Wereld Kampioenschap Laser Radial 2007 in Scheveningen.

Uiteindelijk is dit een prima resultaat, ondanks dat ik na de finish wel baalde dat ik het niet heb gehaald om eerste te worden.

dinsdag, augustus 14, 2007

Wereld kampioenschappen in Cascais

Begin juli werd in Cascais het Wereld Kampioenschappen voor Olympische klassen gezeild.
Van te voren was al bekekend dat de omstandigheden zwaar zouden worden, achteraf is dit ook wel gebleken omdat we een aantal dagen zeer veel wind hebben gehad. Met zelfs wedstrijden van een windkracht rond de 30 knopen.
Voor mij kwam dit WK met deze omstandig heden nog wat te vroeg, aangezien ik nog niet de techniek en fysieke conditiie heb om deze omstandigheden 2 weken te kunnen hendelen.
Uiteindelijk ben ik in de zilver floot geeindigd wat zeker voor verbetering vatbaar is volgend jaar.

9de op Kielerwoche in Duitsland

Na het EK in Frankrijk ben ik naar Duitsland gegaan om te trainen met een aantal buitenlandse toppers en om de Kielerwoche te varen. Deze periode was zeer zinvol, omdat we veel verschillende windconditie hebben gehad. Zo hadden we tijdens de wedstrijden een aantal dagen met een sterke wind, waarin bleek dat ik nog niet goed genoeg ben om bij de eerste 5 te eindigen, maar daarentegen bleek in de dagen met weinig wind dat ik bij top hoor in het Olympisch laser zeilen en dat biedt potentie voor de Olympische in China, omdat de windkracht daar vaak zeer licht is. Uiteindelijk ben ik 9de geworden in Kiel, wat een goed resultaat is.

33ste op Europees Kampioenschap in Hyeres, zuid Frankrijk

Een na de Breitling Regatta in Nederland werd begin juni in Hyeres het Europees kampioenschap laser gezeild. De eerste dag ging in verhouding tot de Breitling regatta zeer slecht, ik voer namelijk twee keer buiten de 30 en dit resulteerde in een 90ste plaats in het tussenklassement. De dagen heb dit nog wel kunnen herstellen door alles binnen de 15 te eindigen, maar door de slechte eerste dag kwam ik niet verder dan een 33ste plaats in het eind klassement. Terugkijkend had ik een dubbel gevoel, want ik was 33ste geworden en mijn doel was om binnen de top 20 te eindigen, maar aan de andere kant waren de wedstrijden buiten de eerste dag van een hoog niveau.

13de op Breitling Regatta 2007

Voor het eerst werd de voormalige Spa regatta en daarna Holland regatta verzeild onder de naam Breitling Regatta. Hierdoor heeft dit Olympisch zeil evenement in Nederland weer een hoofdsponsor.
Voor mij zelf was dit een zeer belangrijk evenement, omdat dit een selectie evenement was voor het WK in Cascais en het was een nominatie moment voor de Olympische spelen volgend jaar in China.
De eerste twee dagen gingen zeer goed met 4 eerste plaatsen in 6 wedstrijden, dit resulteerde dan ook dat ik na 2 dagen op een eerste plaats stond. Helaas ging het daarna iets minder en finishte ik uiteindelijk op een 13de plaats, helaas 1 plaats achter een B-status. Maar daarentegen heb ik me wel geselecteerd voor het WK in Cascais.

zaterdag, april 28, 2007

Europa cup Hyeres 2007

Na de Europa cup in Andora ben ik de volgende dag door gereden naar Hyeres voor de Europa cup. Tevens kwam ongeveer half Nederland er naar toe, omdat het voor Radial en Standard selectie was voor het Europees Kampioenschap. Vanuit het Prosails sailingteam waren er deelnemers in de 4.7, Radial en Standard. Daarnaast werd het de grootste Europa cup tot nu toe aangezien de Fransen de inschrijving niet sloten waardoor er uiteindelijk 450 deelnemers waren.

De eerste dag begon helaas met wachten aangezien de organisatie een beetje moeite had met de indeling van de groepen, vanwege de grote hoeveelheid deelnemers. Gedurende de hele dag stond er een mooie wind, maar toen wel uiteindelijk het water op mochten was de wind aan het afnemen. Hierdoor kon de standard en 4.7 maar 1 wedstrijd zeilen en de radial zelfs helemaal niet een wedstrijd.

In de standard was er meteen succes voor Prosails want Hein van Egmond en ik zelf werden eerste en tweede. In de 4.7 had Michelle Broekhuizen een mooie 13de plaats en Victor Pereboom was 28ste.

De dagen erna stond er steeds een goeie wind waarmee iedereen overweg kon. Uiteindelijk was het Prosails Sailingteam redelijk succesvol door een de 1ste plaats bij de dames in 4.7 voor Michelle Broekhuizen en de 1ste plaats onder 15 jaar in de 4.7 voor Victor Pereboom. In de standaard was er een 5de plaats voor Eduardo van Vianen en 47ste plaats voor Hein van Egmond. In de radial was Debby Heerkens 80ste en Roos Epke 110de.

Voor resultaten kijk op http://coych.nikopo.com/?page=affnews&id=33

Europa cup Andora 2007

Van 30 maart t/m 2 april was in Andora (Italie) een Europa cup voor de lasers. Voor mij (Eduardo van Vianen) was dit het begin van het seizoen, omdat ik de afgelopen maanden stage moest lopen had ik niet eerder de kans om aan wedstrijden deel te nemen.

Na een lange reis van door maar liefst 5 verschillende landen kwam ik de donderdag voor de wedstrijden aan op de haven van Andora. De volgende dag was de planning om twee de eerste start te doen, maar zoals wel vaker in zuidelijke landen gaat niks volgens planning. Het afgelopen jaar waren hiermee ook al wat kleine probleempjes, maar gelukkig hebben we twee goeie wedstrijden kunnen varen. Ik voer een 2 en een 3, hiermee stond ik na de eerste dag op een eerste plaats. Dit was dan ook goed begin van het evenement na lang geen wedstrijden te hebben gezeild. De volgende dag waren de verwachtingen weinig en dit resulteerde dan ook in het feit dat we lang moesten wachten op wind en uiteindelijk maar een wedstrijd konden zeilen. Deze wedstrijd was iets minder dan de dag ervoor aangezien ik aan de verkeerde kant van de lijn starte, maar ik kon me alsnog opwerken naar een vijfde plaats.

Op zondag stond er een mooie windkracht 4, maar helaas was het wel een stuk kouder. Allan Julie was de dag winnaar met een 1, 2 en een 2. Ik voer een 2, 13 en een 1 hierdoor stond Julie voor de laatste dag met aftrek 2 punten voor me. De laatste dag kon ik dit helaas niet meer goed maken en ben ik uiteindelijk op een tweede plaats geeindigd.

Voor resultaten kijk op http://www.assolaser.org.

woensdag, december 20, 2006

Prettige kerstdagen en gelukkig nieuwjaar

Bj deze wil ik iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar wensen.

maandag, september 18, 2006

Maandag

De typhoon is zondagmiddag naar Japan getrokken en heeft ons hierdoor niet geraakt. Het regende wel keihard maar op de 4de etage heb je daar weinig last. In Japan heeft de typhoon wel lekker ze werk gedaan, aangezien er al 7 doden zijn. We hebben dus weer mazzel gehad haha.
Aangezien een dag nikse ook niks is, zijn we s'middags naar het sex museum geweest. Zeer interressant kan ik zegge hoor, heb een hoop dildo's en Aziatische vrouwtjes gezien haha. Maar na een uur waren we toch wel weer uitgekeken en zijn we maar weer naar het hotel gegaan.

Vandaag (maandag) moesten alle boten weer uitgeladen worden uit de containers en een deel van de boten moesten uit een sporthal gehaald worden. Jef had het briljante plan om de coaches dat te laten doen, zodat wij lekker tot 8 uur konden blijven slapen. Toen we wakker werden regende het keihard dus ze hebben een hoop lol gehad denk ik midden in de regen met 130 boten. Uiteindelijk is alles rustig verlopen en had iedereen rond 9 uur weer ze boot.

Om 12.30 werd de eerste wedstrijd van de goldfleet gestart. Helaas zit ik de silver fleet, dus ik moest aanzien hoe de goldfleet vertrok. Voor het eerst was het land wind, met golven zoals op het ijsselmeer. De wind was gelukkig minder sterk dan de dagen ervoor, ongeveer 15 a 20 knopen.
De eerste wedstrijd ging goed en ik werd dan ook 2de. De tweede wedstrijd had ik een vreselijke start en dit zag je dan ook goed terug in de uitslag, 37ste.

Morgen is het weer om 11 uur starten en 3 wedstrijden.

Doeg,

Edu

This page is powered by Blogger. Isn't yours?